دیجیتال مارکتینگ آینده دنیای بازاریابی

هر کارشناس فروش و بازاریابی که از دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌کند، می‌تواند از آنها برای انتقال پیام‌های تبلیغاتی و سنجش تأثیر این نوع تبلیغات بهره‌مند شود. دیجیتال مارکتینگ معمولاً به برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی گفته می‌شود که در رایانه، تلفن، تبلت و یا دستگاه‌های دیگر ظاهر می‌شوند و می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد. از جمله ویدیوی آنلاین، تبلیغات نمایشی، تبلیغات کلیکی در موتورهای جستجو، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و پست در رسانه‌های اجتماعی. به یاد داشته باشید که تلویزیون در دسته بازاریابی سنتی به حساب می‌آید.

89 درصد کاربران حداقل روزانه یک بار آنلاین می‌شوند و 31 درصد نیز تقریباً دائماً آنلاین هستند. به عنوان یک بازاریاب دیجیتال مهم است که در دنیای دیجیتال و با ایجاد یک نام و برند تجاری، بتوانید تجربه‌ای عالی برای مشتریان بالقوه خود رقم بزنید.

در واقع، یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان را می‌دهد که از کانال‌های دیجیتالی مختلف مانند شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات کلیکی، سئو در موتور جستجو گوگل و بازاریابی ایمیلی استفاده کنید تا بتوانید با مشتریان فعلی و افراد علاقه‌مند به محصولات یا خدمات خود ارتباط برقرار کنید.

دیجیتال مارکتینگ ، بازاریابی دیجیتال

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

بازاریابی دیجیتال که به آن بازاریابی آنلاین نیز گفته می‌شود، ترویج برند در فضای آنلاین برای ارتباط با مشتریان بالقوه با استفاده از اینترنت و سایر اشکال ارتباطات دیجیتال است. این بازاریابی نه تنها شامل ایمیل، رسانه‌های اجتماعی و تبلیغات مبتنی بر وب می‌باشد، بلکه پیام‌های متنی و چند رسانه‌ای نیز به عنوان یک کانال بازاریابی به حساب می‌آید. اساساً، هر کمپین بازاریابی که شامل ارتباطات دیجیتالی باشد، از نوع دیجیتال مارکتینگ می‌باشد.

بازاریابی درونگرا در مقابل بازاریابی دیجیتال

دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی درونگرا به راحتی با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند:

دیجیتال مارکتینگ به این موضوع توجه می‌کند که چگونه ابزارها یا کانال‌های دیجیتال می‌توانند مشتریان بالقوه را به بالفعل تبدیل کنند و استراتژی بازاریابی دیجیتال یک برند ممکن است از چندین پلتفرم استفاده کند یا تمام تلاش خود را روی یک پلتفرم متمرکز کند. مثلا یک شرکت ممکن است در درجه اول محتوا را برای شبکه‌های اجتماعی و کمپین‌های ایمیلی ایجاد کند در حالی که سایر راه‌ها را نادیده می‌گیرد.

اما بازاریابی درونگرا ابتدا هدف را در نظر می گیرد و سپس به ابزارهای موجود نگاه می‌کند تا مشخص کند کدام یک به طور موثر به مشتریان هدف خواهد رسید. مثلا اگر می‌خواهید ترافیک وب سایت را افزایش دهید تا مشتریان بالقوه و سرنخ بیشتری بدست آورید، هنگام توسعه استراتژی بازاریابی محتوای خود می‌توانید بر سئو سایتتان در گوگل تمرکز کنید. مهمترین چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که به عنوان یک حرفه ای، مجبور نیستید بین این 2 مورد یکی را انتخاب کنید.

چرا بازاریابی دیجیتال مهم است؟

هر نوع بازاریابی می تواند به پیشرفت کسب و کار شما کمک کند. با این حال، دیجیتال مارکتینگ این روزها به دلیل دسترسی به کانال‌های دیجیتال اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده است. در واقع، فقط در سال 2022، 5 میلیارد کاربر اینترنت در سراسر جهان شناسایی شده است.

از کاربران شبکه‌های اجتماعی گرفته تا خوانندگان پیام های متنی و وبلاگ‌ها. راه‌های زیادی برای استفاده از تاکتیک‌های دیجیتال مارکتینگ برای برقراری ارتباط با مخاطبان هدف وجود دارد. علاوه بر این، بازاریابی دیجیتال دارای هزینه‌هایی حداقلی مثل راه‌اندازی یک سایت است که آن را به یک تکنیک بازاریابی مقرون به صرفه برای مشاغل کوچک تبدیل کرده‌است.

انواع بازاریابی دیجیتال

به تعداد روشهای تعامل با کاربران با استفاده از رسانه‌های دیجیتال، تخصص‌های مختلفی در دیجیتال مارکتینگ به وجود آمده است. ما در اینجا چند نمونه کلیدی و مهم از انواع تاکتیک‌های بازاریابی دیجیتال را برای شما مرقوم کرده‌ایم.

بهینه سازی موتور جستجو (سئو)

بهینه سازی موتورهای جستجو (گوگل) یا همان سئو، از نظر فنی یک ابزار بازاریابی است تا به نوعی بازاریابی. در واقع در بیانی دیگر آن را “هنر و علم جذاب کردن صفحات وبسایت ابتدا برای موتورهای جستجو و در وهله بعدی برای کاربران” تعریف می کنند. سئو امروزه یک علم است که برای دستیابی به بالاترین رتبه ممکن در صفحه نتایج گوگل (SERP) شما را ملزم به تحقیق و سنجش عوامل مختلف در صفحات وبسایتتان می‌کند.

مهمترین عناصری که به هنگام بهینه سازی یک صفحه وبسایت برای گوگل باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:

  • کیفیت محتوا
  • سطح تعامل با کاربر
  • سازگاری صفحه با موبایل
  • تعداد و کیفیت لینک‌های ورودی

علاوه بر عناصر بالا، شما نیاز به سئوی فنی نیز دارید که تمام اجزای سایت شما را شامل می‌شوند. شامل ساختار URL، سرعت لود سایت و لینک‌های شکسته می شود. در واقع بهبود سئوی فنی سایت شما می‌تواند به گوگل کمک کند تا سایت شما را بهتر شناسایی کند. استفاده استراتژیک از این عوامل توانسته سئو را به یک علم تبدیل کند، اما غیرقابل پیش بینی بودن این علم توانسته آن را به یک هنر نیز تبدیل کند.

نهایتا، هدف این است که در صفحه اول نتایج گوگل قرار بگیرید و این موفقیت در واقع تضمین می‌کند که افرادی که به دنبال جستجوی کلمه و موضوعی خاص مرتبط با بیزینس شما هستند می‌توانند به راحتی محصولات یا خدمات شما را پیدا کنند. بازاریابان دیجیتال مارکتینگ اغلب بر روی گوگل تمرکز می‌کنند، زیرا گوکل یک رهبر جهانی در بازار موتورهای جستجو می‌باشد.

در سئو، هیچ عنوان قابل اندازه‌گیری یا قانون ثابتی برای رتبه بندی وجود ندارد. گوگل و سایر موتورهای جستجو تقریباً دائماً الگوریتم خود را تغییر می‌دهند، بنابراین پیش بینی دقیق همیشه غیرممکن است. کاری که می‌توانید انجام دهید این است که عملکرد صفحه های مورد نظر خود را زیر نظر داشته باشید و بر اساس آن استراتژی خود را تکمیل و اصلاح نمایید.

بازاریابی محتوا

کیفیت محتوای شما جزء کلیدی یک صفحه سئو شده است. پس، سئو یک عامل اصلی در بازاریابی محتوا نیز می‌باشد. استراتژی ای مبتنی بر توزیع محتوای مرتبط و ارزشمند به مخاطبان هدف.

مانند هر استراتژی بازاریابی، هدف بازاریابی محتوا جذب مشتریان بالقوه‌ای است که نهایتا به مشتریان بالفعل تبدیل می‌شوند. اما این بازاریابی متفاوت از روشهای سنتی انجام می‌شود. درواقع ارزش را به صورت رایگان در قالب مطالبی نوشتاری ارائه می دهد، مانند:

  • مقالات وبلاگ
  • کتاب‌های الکترونیکی
  • خبرنامه ها
  • رونوشت‌های تصویری یا صوتی
  • اینفوگرافیک

بازاریابی محتوا مهم است و آمارهای زیادی برای اثبات این اهمیت وجود دارد:

  • 84% مصرف‌کنندگان از برندها انتظار دارند که محتوایی سرگرم‌کننده و مفید تولید کنند
  • 62% از شرکت‌هایی که حداقل 5000 کارمند دارند روزانه تولید محتوا می‌کنند
  • 92% از بازاریابان معتقدند که محتوا به عنوان یک دارایی مهم برای شرکت ارزش دارد

نویسندگان محتوا باید بتوانند در سرچ گوگل رتبه بالایی کسب کنند و در عین حال افرادی که مطالب را می‌خوانند، آن مطالب را به اشتراک بگذارند و تعامل بیشتری با برند داشته باشند.

برای ایجاد محتوایی مؤثر که بسیار مرتبط و جذاب باشد، مهم است که مخاطبان خود را شناسایی کنید. هنگامی که درک بهتری از مخاطبان خود پیدا کردید، می توانید نوع محتوایی را که ایجاد می‌کنید تعیین کنید. شما می‌توانید از فرمت‌های زیادی از محتوا در بازاریابی محتوای خود استفاده کنید، از جمله ویدئوها، پستهای وبلاگ، کاربرگ‌های قابل چاپ و موارد دیگر.

صرف نظر از اینکه چه محتوایی ایجاد می‌کنید، ایده خوبی است که بهترین شیوه‌های بازاریابی محتوا را دنبال کنید. این به معنای ساخت محتوایی است که از نظر گرامری صحیح، بدون خطا، آسان برای درک، مرتبط و جالب باشد. محتوای شما همچنین باید خوانندگان را به مرحله بعدی هدف بازاریابی شما هدایت کند، خواه یک مشاوره رایگان با نماینده فروش باشد و یا یک صفحه ثبت نام.

بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به معنی هدایت آگاهی از برند با درگیر کردن افراد در صحبت‌های آنلاین است. می‌توانید از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی برای برجسته کردن برند، محصولات، خدمات و موارد دیگر استفاده کنید. با توجه به حضور میلیاردها نفر در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی، تمرکز بر این نوع بازاریابی می‌تواند ارزشمند باشد.

محبوب‌ترین پلتفرم‌های دیجیتال برای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی فیسبوک، توییتر و اینستاگرام هستند و البته لینکدین و یوتیوب نیز از آنها فاصله زیادی ندارند. اینکه در نهایت از کدام شبکه اجتماعی برای برند خود استفاده می‌کنید به اهداف و مخاطبان شما بستگی دارد. مثلا، اجرای تبلیغات در اینستاگرام ممکن است برای برند شما مناسب باشد اگر یک B2C متمرکز بر مصرف کنندگان جوان‌تر را اجرا می‌کنید.

بسیاری از برندها از این نوع بازاریابی برای شروع گفتگو با مخاطبان خود استفاده می‌کنند تا نهایتا آنها را تشویق کنند که فوراً پول خرج کنند. این موضوع در برندهایی که مخاطبان مسن را هدف قرار می‌دهند یا محصولات و خدماتی را ارائه می‌کنند که برای خریدهای فوری مناسب نیستند، رایج است. همه چیز به اهداف بازاریابی شرکت شما بستگی دارد.

برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی موثر دیجیتال مارکتینگ در شبکه‌های اجتماعی، پیروی از بهترین روشها بسیار مهم است و ما در اینجا چند مورد از مهم ترین شیوه‌های بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی را آورده‌ایم:

  • محتوای جذاب بسازید
  • به کامنت‌ها و سوالات به صورت حرفه‌ای پاسخ دهید
  • یک برنامه زمان بندی ارسال پست در شبکه‌های اجتماعی داشته باشید
  • در ساعت مناسب پست کنید
  • مدیران یا ادمین ها را برای پشتیبانی بازاریابی خود استخدام کنید
  • مخاطبان خود را بشناسید و بدانید که در کدام شبکه‌های اجتماعی بیشتر فعال هستند

بازاریابی پرداخت به ازای کلیک

پرداخت به ازای کلیک یا PPC، نوعی از دیجیتال مارکتینگ است که در آن هر بار که شخصی روی تبلیغات دیجیتال و یا لینک شما کلیک می‌کند، هزینه‌ای را پرداخت می‌کنید. بنابراین، به جای پرداخت مبلغ تعیین شده برای اجرای دائمی تبلیغات در کانال‌های آنلاین، فقط برای تبلیغاتی که افراد با آنها تعامل پیدا می‌کنند، هزینه پرداخت می‌کنید.

یکی از رایج ترین انواع تبلیغات کلیکی، تبلیغات در موتورهای جستجو است و بسیاری از کسب و کارها از تبلیغات گوگل برای این منظور استفاده می‌کنند. یک الگوریتم در گوگل وجود دارد که هر تبلیغ موجود را بر اساس تعدادی از عوامل اولویت بندی می‌کند، از جمله:

  • کیفیت تبلیغ
  • ارتباط کلمه کلیدی
  • کیفیت صفحه فرود
  • مبلغ پیشنهادی

تبلیغات کلیکی بر اساس فاکتورهای بالا، هر زمان که شخصی به دنبال آن کلمه خاص جستجو کند، در بالای صفحات نتایج موتور جستجو قرار می‌گیرد. هر چیزی که به عنوان تبدیل هدف خود انتخاب می‌کنید، می‌توانید آنها را از طریق کانال‌های بازاریابی دیجیتال انتخابی خود پیگیری کنید تا ببینید کمپین شما چگونه کار می‌کند.

اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ به ازای در معرض قرار گرفتن تبلیغات شما در صفحه یک فرد تأثیرگذار که طرفداران زیادی دارد (مانند یک سلبریتی، متخصص، خالق محتوا و …) متکی است. در بسیاری از موارد، اینفلوئنسرها محصولات یا خدمات شما را به دنبال کنندگان خود در چندین کانال شبکه‌های اجتماعی تایید می‌کنند.

اینفلوئنسر مارکتینگ برای شرکت‌های B2C که می‌خواهند به مخاطبان جدیدی دست یابند، خوب عمل می‌کند. با این حال، همکاری با اینفلوئنسرهای معتبر بسیار مهم است زیرا آنها اساساً نماینده برند شما هستند. انتخاب اینفلوئنسر اشتباه می‌تواند اعتماد مصرف کنندگان به کسب و کار شما را خدشه دار کند.

دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی ایمیلی

مفهوم بازاریابی ایمیلی ساده است. شما یک پیام تبلیغاتی از طریق ایمیل ارسال می‌کنید و امیدوار هستید که مشتری احتمالی شما روی آن کلیک کند. با این حال، اجرای آن کمی پیچیده‌تر است. زیرا در ابتدا شما باید مطمئن شوید که ایمیل‌های شما تحت تعقیب هستند. یعنی باید یک لیست انتخاب کنید که موارد زیر را انجام می‌دهد:

  • محتوا را هم در متن و هم در قسمت Subject فردی می کند
  • مشخص کند که مشترک چه نوع ایمیل هایی دریافت کند
  • ایمیل های تراکنشی و تبلیغاتی را ادغام کند

بازاریابی ایمیلی یک تکنیک اثبات شده و موثر است: 89% متخصصان دیجیتال مارکتینگ آن را به عنوان موثرترین تولید کننده سرنخ معرفی کرده‌اند. اگر به بازاریابی ایمیلی فکر می‌کنید، چند نکته وجود دارد که می‌تواند در ایجاد کمپین‌های بازاریابی ایمیلی کمک زیادی کند:

  • مخاطبان خود را برای ارسال کمپین‌های مرتبط تقسیم بندی کنید
  • اطمینان حاصل کنید که ایمیل‌ها در دستگاه‎های موبایل خوب به نظر برسند
  • یک برنامه کمپین ایجاد کنید

 

مزایای دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ مخاطبان وسیعی از مردم را شامل می‌شود. با این حال، مزایای بسیار زیاد دیگری نیز دارد که می‌توانند بسیار مفید باشند:

1- گستره جغرافیایی وسیع

وقتی تبلیغی را به صورت آنلاین ارسال می‌کنید، مردم می‌توانند آن را بدون محدودیت در جایی که هستند ببینند (به شرطی که آن را از نظر جغرافیایی محدود نکرده باشید). پس می‌توانید دسترسی به برندتان را افزایش دهید و با مخاطبان بیشتری ارتباط برقرار کنید.

2- کارایی هزینه

دیجیتال مارکتینگ نسبت به بازاریابی سنتی به مخاطبان بیشتری دسترسی دارد، اما هزینه‌های کمتری نیز به همراه دارد. هزینه‌های بالا برای آگهی در روزنامه، تبلیغات تلویزیونی و دیگر فرصت‌های بازاریابی سنتی می‌تواند بالا باشد. آنها همچنین کنترل کمتری بر اینکه آیا مخاطبان هدف شما آن پیامها را خواهند دید یا خیر دارند.

با دیجیتال مارکتینگ، تا زمانی که صفحه شما فعال است می‌توانید کاربران را به سمت خود جذب کنید. یا یک کمپین ایمیل مارکتینگ ایجاد کنید که پیام‌ها را در یک زمان‌بندی معین به لیست‌ مشتریان هدفتان ارسال ‌کند و تغییر آن زمان‌بندی یا محتوا آسان باشد.

در مجموع بازاریابی دیجیتال به شما انعطاف پذیری و ارتباط با مشتری بیشتری علاوه بر هزینه پایین تبلیغات به شما می‌دهد.

3- نتایج قابل سنجش

برای اینکه بدانید که آیا استراتژی بازاریابی شما کارآمد است یا خیر، باید بدانید که چه تعداد مشتری جذب می‌کند و در نهایت چقدر درآمد ایجاد می‌کند. با دیجیتال مارکتینگ، نظارت بر نتایج تبلیغات ساده است و نرم افزارها و پلتفرم‌های دیجیتال مارکتینگ به صورت خودکار تبدیل‌های مورد نظر شما را ردیابی می‌کنند.

4- شخصی سازی آسان تر

دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان را می دهد که اطلاعات مشتری را خیلی راحت‌تر جمع آوری کنید. اطلاعات جمع‌آوری شده به صورت دیجیتالی بسیار دقیق تر خواهند بود. در واقع با دیجیتال مارکتینگ، همه اطلاعات مورد نیازتان برای کمپین‌های بعدی یا ادامه کمپین تبلیغاتی فعلی در دسترس شماست.

5- ارتباط بیشتر با مشتریان

شما با دیجیتال مارکتینگ این امکان را دارید که با مشتریانتان در زمان مناسب ارتباط برقرار کنید و مهمتر اینکه، آنها نیز اجازه می‌توانند به راحتی با شما ارتباط برقرار کنند.

به استراتژی شبکه‌های اجتماعی خود فکر کنید. زمانی که مخاطبان هدف شما آخرین پست شما را می‌بینند خیلی خوب است، اما زمانی که درباره آن نظر می‌دهند و یا آن را به اشتراک می‌گذارند خیلی بهتر نیز هست. این به معنای سر و صدا و تعامل بیشتر در اطراف محصول یا برند شماست.

تعامل به مشتریان شما هم سود می‌رساند و سطح تعامل مشتریان با تبدیل شدن آنها به شرکت کنندگان فعال در صفحه شما افزایش می‌یابد و این حس مالکیت می‌تواند حس وفاداری به شما را در آنها ایجاد کند.

6- تبدیل آسان و راحت

با بازاریابی دیجیتال مشتریان شما این امکان را دارند که بلافاصله پس از مشاهده محتوای شما اقدام کنند. با تبلیغات سنتی، فوری ‌ترین نتیجه ‌ای که می‌توانید به آن امیدوار باشید، یک تماس تلفنی است، اما هر چند وقت یک ‌بار یک نفر زمانی که در حال شستن ظرف‌، رانندگی در بزرگراه و یا در محل کار است، وقت دارد با شرکت شما تماس بگیرد؟

با بازاریابی دیجیتال، آنها می‌توانند هر زمان که خواستند روی یک لینک کلیک کنند و یا یک پست را ذخیره کنند و بلافاصله در قیف فروش شما حرکت کنند. آنها ممکن است فوراً خریدی انجام ندهند، اما با شما در ارتباط خواهند بود و به شما فرصتی برای تعامل بیشتر خواهند داد.

دیجیتال مارکتینگچگونه یک استراتژی بازاریابی دیجیتال ایجاد کنیم

برای بسیاری از مشاغل کوچک و بازاریابان دیجیتال مبتدی، شروع با دیجیتال مارکتینگ می‌تواند دشوار باشد. با این حال، شما می‌توانید با طی این مراحل به عنوان نقطه شروع، یک استراتژی بازاریابی دیجیتال موثر را برای افزایش آگاهی از برند خود، تعامل و فروش بیشتر ایجاد کنید.

1- اهداف هوشمندانه را تعیین کنید

تعیین اهدافی مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و به موقع برای هر استراتژی بازاریابی بسیار مهم است. در حالی که اهداف زیادی وجود دارد که ممکن است بخواهید به آنها برسید، سعی کنید روی آنهایی تمرکز کنید که در مراحل ابتدایی کار را به جلو می‌برند.

2- مخاطبان خود را شناسایی کنید

قبل از شروع هر کمپین بازاریابی دیجیتال، بهتر است مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید. مخاطبان هدف شما گروهی از افرادی هستند که می‌خواهید کمپین شما بر اساس ویژگی‌های مشابهی مانند سن، جنسیت یا رفتار خرید به آنها برسد. داشتن درک خوب از مخاطبان هدف می‌تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که از کدام روشهای بازاریابی دیجیتال استفاده کنید و چه اطلاعاتی در کمپین‌های خود لحاظ کنید.

3- بودجه ایجاد کنید

تعیین بودجه تضمین می‌کند که به جای صرف هزینه بیش از حد در کانالهای دیجیتال مارکتینگ که ممکن است نتایج مطلوبی نیز ارائه نکنند، پول خود را به شکلی موثر برای اهداف درست خرج کنید.

4- کانالهای دیجیتال مارکتینگ خود را انتخاب کنید

از بازاریابی محتوا گرفته تا کمپین های تبلیغات کلیکی و موارد دیگر، کانالهای بازاریابی دیجیتال زیادی وجود دارد که می‌توانید از آنها به بهترین شکل استفاده کنید. اینکه از کدام کانال بازاریابی دیجیتال استفاده کنید اغلب به اهداف، مخاطبان و بودجه شما بستگی دارد.

5- کمپین خود را اصلاح کنید

در طول کار داده‌های کمپین خود را تجزیه و تحلیل کنید تا مشخص شود که چه کارهایی به خوبی انجام شده و پس از پایان کمپین، چه زمینه‌هایی برای بهبود وجود دارد. این به شما امکان می‌دهد که در آینده کمپین‌های بهتری ایجاد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up